Köteles Cindy vagyok, énekes.


köteles-cindy

A kezdetek

Mikor a kezdetekre gondolok, mindig eszembe jut az a videó, ahol három évesen Apummal ültem a konyhában és együtt énekeltük a Betli Duó "Ölelj, ölelj" c. slágerét. Akkor még nem is sejthettük, hogy egy szép napon a színpadon is együtt fogunk duettezni, hogy ez lesz a hivatásom is. Bár szerepelni imádtam már akkor is.  

Zenészcsaládba születtem, zenészcsaládban élek most is. Édesapám, Köteles István a Dupla KáVé frontembere, énekese, zeneszerzője. Édesanyám, Köteles Krisztina pedig a Dupla KáVé menedzsere, szövegírója és a koncertszervezőnk. Testvérem, Köteles Leander szintén énekes, zenész, szövegíró és dalszerző a Leander Kills és Amigod együttesben. 

Zenei tanulmányaimat kisgyermekként kezdtem el, hat évesen zeneiskolába irattak, zongorázni és furulyázni tanultam, később énekelni. A gimnázium befejezése után Budapesten jártam főiskolára, gazdálkodási és marketing menedzsment szakra.

A következő néhány év az útkereséséről szólt. A zenei pálya háttérbe szorult - bár jelen voltam folyamatosan: duetteket énekeltem Édesapámmal, Köteles Istvánnal, valamint több Dupla KáVé albumon vokáloztam. Aztán a zenei pálya újrakezdődött 2013 szeptemberében. Felkérést kaptam, hogy lépjek fel Édesapámmal egy tévéfelvételen. Ez a dal a "Kicsit belehalok minden nap" volt, amit duettben adtunk elő. A színpad, a közönség, az egész zenei miliő akkora élményt jelentett, hogy akkor és ott úgy éreztem: ez az, amit csinálni szeretnék! 2015-től a Dupla KáVé-val együtt járok fellépni, több száz előadáson vettem már részt.

2016 nyarán leszerződtem a Sláger TV-nél, ahol napi szintű és folyamatos médiaszereplést biztosítanak számomra.

 

Zenei stílus

A hangzásvilágom szórakoztató-, slágerzene, ami kicsit népies, kicsit retrós, remek gitár riffekkel és hegedű szólókkal, mai hangszereléssel készül. Repertoárom saját szerzeményeiből és ismert slágerekből építkezik. 

 

Albumok, EP-k

Az első digitális albumom 2016 novemberében jelent meg "Szomorú szívem" címmel az online felületeken.

A "Jaj de magos ez a fa" (első fizikai) albumom 2022 augusztusában került piacra. 

 

Hangszerek

Ének, zongora, ukulele.

 

Napjainkban

Jelenleg elsősorban szövegírással, dalszerzéssel, stúdiómunkákkal, online felületek kezelésével, fellépésekkel, tévészereplésekkel, videóvágással foglalkozom.  

2021-ben férjhez mentem, és Mátéval Budapestről a szülővárosomba, Kalocsára költöztünk. 


A zenén túl

Sokszor és sokan kérdezik, hogy mit szeretek csinálni?! Erre a válaszom az, hogy: dolgozni. :D Viccet félretéve: ritka szerencsés vagyok, mert tényleg szeretem a hivatásomat. De ha a zenén túl nézek, és időm engedi, akkor imádok festeni. A természetben lenni, biciklizni, kirándulni vagy kertészkedni. Utazni, világot látni, különböző kultúrákat és vallásokat megismerni. Sütni-főzni. Táncolni, azon belül is legjobban salsa-zni.

 

Érdekességek

A nevem: Dean Reed "Cindy" c. daláról kaptam. Mivel ezt a nevet nem lehetett anyakönyveztetni hazánkban, így a papírokra Cintia került, aminek az egyik becézett formája Cindy. És én így szeretem: Cindy.